Hva kan jeg forvente den andre uken av røykesluttperioden?

Det er noen ting du må være oppmerksom på den andre uken av røykesluttperioden.

Du er på vei. Men du er ikke ved målet ennå. Vær oppmerksom på situasjonene som gir deg lyst til å røyke. Da blir det enklere å unngå dem. Hvis det er noe du ikke kan unngå, som å jobbe, kan du finne en erstatning for røykevanene dine. Dette er også et godt tidspunkt for å be en venn eller slektning om støtte. Husk at menneskene som du er glad i og som er rundt deg, vil hjelpe og støtte deg i din beslutning om røykeslutt.

Følelsesmessige reaksjoner som frykt, kjedsomhet, ensomhet eller stress eller mer positive følelser, som spenning, glede eller tilfredshet.

Aktiviteter som å drikke alkohol eller kaffe, kjøre bil, spise et måltid, ta en pause før jobb, snakke i telefonen eller se på TV før sengetid.

Sosiale ting som å gå på pub, delta på sosiale arrangementer eller være sammen med venner som røyker.

Abstinensrelaterte ting som lyst på en sigarett, deltagelse på et sosialt arrangement, lukten av sigarettrøyk eller fyrstikker eller følelsen av å gjøre noe med hendene eller munnen – eller begge deler.

Det er mye enklere å unngå slike situasjoner hvis du er klar over hva de kan være. Finn i stedet erstatninger for røykevanene dine.

I den andre uken av reisen mot den endelige røykeslutten kan støtte fra familie og venner være viktig. De vil være glade for å hjelpe deg og du vil være glad for at du kontaktet dem.